ΓΕΝΙΚΑ

Βρισκόμενο πλησίον της οδικής αρτηρίας Σκύδρας - Έδεσσας το Γενικό Λύκειο Σκύδρας "Γεώργιος Δήμου" είναι ένα από τα κορυφαία λύκεια της χώρας μας. Στεγάζεται σε ένα άρτια εξοπλισμένο σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, από τις 15 Σεπ. 1998. Το οικόπεδο στέγασής του αποτελεί δωρεά του Γεωργίου Δήμου, το όνομα του οποίου φέρει προς τιμή του το σχολείο. Είναι οικοδομημένο σε ένα φυσικό περιβάλλον απαράμιλλου φυσικού κάλλους, σε μία πόλη η οποία αποτελεί έναν συγκοινωνιακό και εμπορικό κόμβο διέλευσης, ενώ η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει αρχαιολογικό, οικονομικό, παραγωγικό και τουριστικό ενδιαφέρον.


   Σχεδόν 320 μαθητές φοιτούν στο Γενικό Λύκειο Σκύδρας "Γεώργιος Δήμου", οι οποίοι προέρχονται από τα 15 δημοτικά διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής και από περισσότερους από 3 γειτονικές δημοτικές ενότητες.

Το Γενικό Λύκειο Σκύδρας «Γεώργιος Δήμου», ένα δημόσιο, εκπαιδευτικό ίδρυμα, είναι αφιερωμένο στη γαλούχηση, καλλιέργεια και προετοιμασία των μαθητών του για ένα ολοένα διαρκώς και περισσότερο διαφορετικό και κατά βάση τεχνολογικό κόσμο, στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής και στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Σκύδρας, της ευρύτερης περιοχής και του έθνους γενικότερα. Το Σχολείο παράγει αριστούχους και διακεκριμένους μαθητές, απόφοιτους και φοιτητές ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι οποίοι υπερέχουν σε βασικές, ερευνητικές, εφαρμοσμένες και δημιουργικές δεξιότητες, και ολοκληρώνουν τέτοιες δραστηριότητες και δεξιότητες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο διάκρισης κάθε μέρα της ζωής τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

 Το Διδακτήριό μας εγκαινιάσθηκε το Σεπτέμβριο του 1998 και αποτελείται από 17 Αίθουσες Διδασκαλίας, Αίθουσα Η/Υ, Αίθουσα Εργαστηρίου Φυσικής - Χημείας, Αίθουσα Βιβλιοθήκης, 2 Αίθουσες Προβολών, Αίθουσα Αρχείου, Αίθουσα Συλλόγου Διδασκόντων, Γραφείο Διευθυντή, Γραφείο Υποδιευθυντών, Γραφείο Μηχανοργάνωσης, Γραφείο Μισθοδοσίας, Αίθουσα Εκδηλώσεων και Γυμναστικής, Κυλικείο και διάφορους κοινόχρηστους χώρους.

α) Αίθουσα Πληροφορικής στην οποία υπάρχουν 21 υπολογιστές.

β) Αίθουσα Εργαστηρίου Φυσικής - Χημείας με Πανεπιστημιακές Προδιαγραφές.

γ) Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη με 3500 βιβλία που λειτουργεί πρωί - απόγευμα, με δυνατότητα χρήσης διαδικτύου και πρόσβασης σε οποιαδήποτε άλλη βιβλιοθήκη (ΕΠΕΑΕΚ - Πρόγραμμα "ΠΕΛΛΑ").

Η Δύναμη των Μαθητών είναι 317 άτομα. Η Α' Τάξη έχει τέσσερα τμήματα, ενώ η Β' και η Γ' Τάξη έχουν πέντε τμήματα η κάθε μία.

Στο Σχολείο μας βρίσκονται σε εξέλιξη Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Ο Συλλογος Διδασκόντων Καθηγητών αποτελείται από 33 Καθηγητές.

Μετέχουμε σε διάφορες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Σχολείου αλλά και του Δήμου. Πριν λίγα χρόνια, το 1995, πήρε το Α' Πανελλήνιο Βραβείο Θεάτρου στην Αθήνα με το Έργο "Φαύστα" του Συγγραφέα Μποστ.

Λόγω της γεωγραφικής θέσης της Σκύδρας, το Σχολείο μας έχει καθιερωθεί τόπος διάφορων Σεμιναρίων - Ημερίδων και άλλων Συναντήσεων, Εκπαιδευτικών, Μαθητών και άλλων φορέων.

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ :

Ο σκοπός να εξασφαλίσει αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα και υπηρεσίες υποστήριξης, τα οποία θα προσελκύσουν, εκπαιδεύσουν και ολοκληρώσουν ένα άριστο και εξαιρετικά μεγάλης πικοιλίας μαθητικό σώμα.

Να εκκινήσει και φέρει εις πέρας σημαντικής πρωτοτυπίας και δημιουργικότητας προγράμματα και να τα ολοκληρώσει με την εκπαιδευτική του εμπειρία.

Να προσφέρει ένα περιβάλλον και ένα υπόβαθρο, τα οποία θα υποστηρίξουν όλα τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας.

Να συνεργαστεί όσον αφορά προγράμματα εκπαιδευτικών, ερευνητικών και δημόσιων δραστηριοτήτων και υπηρεσιών σε επίπεδο τοπικών, εθνικών και διεθνών αναγκών.