ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (Eργασίες Κας Ελπ.Αποστολίδου)

_________

_________ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ / ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821__________

Βρισκόμαστε σε μια εποχή δύσκολη και συνάμα πολλά υποσχόμενη για τη χώρα μας, δύσκολη, λόγω της παρατεινόμενης οικονομικής δυσπραγίας και της δοκιμασίας της πανδημίας, πολλά υποσχόμενη λόγω της έκρηξης της τεχνολογίας παγκοσμίως που δημιουργεί ελπίδες και ευκαιρίες.

Αναλογιζόμενοι όσα κατάφερε η χώρα μας τα τελευταία 200 χρόνια δεν μπορούμε παρά να είμαστε περήφανοι και συγχρόνως προσεκτικοί, γιατί και άλματα προόδου σημειώθηκαν και λάθη μεγάλα έγιναν.

Αισθανόμενοι το χρέος της τιμής που οφείλουμε στους Έλληνες αγωνιστές του 1821 οι οποίοι κατάφεραν να οδηγήσουν τον τόπο μας στην ελευθερία και την ανεξαρτησία, εδαφική, οικονομική και πολιτική, με συντονισμό ενεργειών, θέληση, φαντασία και πρωτοβουλίες, παρά τις δυσκολίες της υγειονομικής κρίσης, προσπαθήσαμε να πούμε ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ με τον δικό μας τρόπο στους Έλληνες Αγωνιστές και όλους τους αγνούς Φιλέλληνες της επαναστατικής εποχής που γέννησε νέους ήρωες, ανοίγοντας το δρόμο για τις επόμενες κατακτήσεις!

Έτσι λοιπόν οι μαθητές μας με υπομονή και δημιουργικότητα έφεραν εις πέρας αρκετές εργασίες. Είμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί ευγνώμονες και προπάντων χαρούμενοι για εκείνους τους νέους που δεν υποχωρούν αλλά προχωρούν με γνώμονα τα υγιή πρότυπα. Ακολουθούν μερικές από τις εργασίες που υλοποιήθηκαν.

  1. Video/Αφιέρωμα του ΓΕΛ Σκύδρας στην Ελληνική Επανάσταση: Ο Λόγος της Επανάστασης
  2. Ομαδικό έργο ζωγραφικής (Φτερά ελευθερίας, της Παρασκευής Δούμου (Γ1), της Μαρίας Λυκοπούλου (Α1), του Γιώργου Μαραντίδη(Β3) και της Παναγιώτας Ιωσηφίδου(Α1)
    FTERA ELEYTHERIAS
  3. Ατομικό έργο ζωγραφικής (Αντίσταση, Νικόλαου Μουχτάρη,Β3)ζωγραφια 1
  4. Αφίσα για την επέτειο των 200 χρόνων / Μαρίας Λυκοπούλου και Σπύρου Κεσίδη,Α1AFISA
  5. Ομαδικό ποίημα του Β3, Αναγέννηση και λευτεριά είν' της ζωής μας τα σκουτιά ή Το όνειρο της αναγέννησης και της ελευθερίας / Τυπωμένο δύο φορές με διαφορετικό φόντο( α. με φόντο τον πίνακα του Ν. Γύζη και β. με φόντο τον πίνακα του μαθητή Ν. Μουχτάρη)
  6. Ομαδικό ποίημα του Α1, Η χρεία του θάρρους
  7. Ατομικό ποίημα της Κατερίνας Παπαδοπούλου (Α3), Άγνωστοι και γνωστοί…